• Home
  • /
  • Om Restaurant havsmak

Om Restaurant havsmak

Historien og utvikling

Det begynner å bli en stund siden vi i 2002 startet vår restaurant i Henrik Ibsens gate. Og for noen fantastiske og lærerike år dette har vært! Fra vi lanserte vår åpning med vår signaturrett «suppe av Havsmak» (som vi fortsatt har helt uforandret på vår meny), har vi sakte men sikkert jobbet oss videre med stadig større kapasitet og flere konsepter. Antall ansatte har økt i passe tempo. Vi har fokus på å trives i vårt arbeid, og hos oss finner du ingen kjeftende og smellende kjøkkensjef! Teamarbeid står i fokus og vi jobber ofte systematisk med dette. Vi er overhode ikke i tvil om at dette er synlig for våre gjester.

Vår rendyrking av sjømat har gjort oss ledende innen denne nisjen av restaurantdrift i Oslo. Vi kompromisser aldri med råvarene, og dette er mye enklere når vi kun holder oss til sjømat istedenfor å skulle være litt god på alt. Det blir også billigere og mer effektivt med tanke på logistikk noe som selvsagt også kommer våre kunder til gode. Sjømat er heldigvis i vinden som aldri før, og mange har fått øynene opp for den naturlige variasjonen sesongene gir. Vi er derfor meget nøye med å overholde sesongene nøye, både for at dette absolutt gir de beste råvarene, men også for tradisjonen dette er – og kanskje gir nye gjester hver måned. Hos oss finner du ikke makrell i januar eller skrei i juni.

Samfunnsansvar

Gjennom årene har vi stadig utvidet vårt tilbud, alltid med tanke på sesongens sjømat. Sjøen har alltid vært en avgjørende ressurs for Norge. Tidlig i historien som viktig næringskilde gjennom tradisjonelt fiske fra båt. I dag like aktuelt, men også gjennom en utbredt oppdrettsnæring langs kysten og skjermede fjorder. Eksport av sjømat har blitt en av våre aller største inntektskilder og arena for sysselsetting. Vårt fokus på bærekraftig utnyttelse av havet som ressurs begynte som en sped ide helt fra starten i 2002. Det var en viktig og god avgjørelse den gangen, men kanskje enda viktigere i dag. Nå som Havsmak har blitt en vellykket og anerkjent restaurant gir det oss mulighet til å sette fokus på de sakene innen bærekraftig utnyttelse av havet som vi mener er viktig. Og her er det mye å ta tak i! Tiltak for å begrense overfiske, rettferdig deling av kvoter, oppfølging og begrensning av sesongfiske, ansvarlig drift av oppdrettsanlegg, dumping av havbruk, forurensing fra plast og olje, utnyttelse av såkalt u-fisk, kortreist mat, osv osv. Listen er lang, og Havsmak har meninger om alle sakene. Kanskje ikke vi klarer å påvirke alt direkte, men indirekte gjennom signaleffekten det gir at en større konsument tør å sette krav.

Eventer hos Havsmak

Vårt repertoar har etter hvert blitt ganske omfattende. Her er noen av hva vi kan tilby gjennom året:

  • Boblelørdag. Start lørdagskosen på Havsmak med deilig champagne. Bobler passer som kjent veldig godt til nesten all sjømat – så her er det bare å slå seg løs i vår øvrige meny! Et uhøytidelig miniforedrag om champagne holdes noen av lørdagene.
  • Vi serverer perfekt tilberedt lutefisk med klassisk tilbehør, juleøl og akevitt. Er dere et større lag setter vi gjerne sammen til et langbord.
  • Om sommeren vil vi hver tirsdag sette sammen et bugnende lunsjbord med skalldyr. Betal per person og ta for deg av alle herlighetene.
  • I krabbesesongen arrangerer vi krabbelag med klassisk tilberedt krabbe, surdeigsbrød og hjemmelaget majones. Kaldt, leskende øl hører med.
  • Asiatisk aften. Våre kokker tilbereder norsk sjømat med typiske asiatiske krydder og grønnsaker. Kom og prøv nye og spennende smaker.

Dette er bare noen av det vi kan tilby av spennende arrangementer gjennom året. Vi anbefaler at du følger oss på Facebook for å henge med på hva som skjer på Havsmak. I tillegg har du alltid muligheten til å bestille takeaway hos oss. Inntil videre må du hente dette på restauranten, men i løpet av året vil vi kunne tilby utkjøring. Mer sjømat til folket!

Vi sees på Havsmak!

Privacy Policy
Back to Top