• Home
  • /
  • Takeaway fra Havsmak

Takeaway fra Havsmak

Sunn takeaway

Havsmak har som mange vet spesialisert seg på bærekraftig sjømat som er fanget med minimal innvirkning på det marine miljøet og som sørger for at havet og dets ressurser også vil være tilgjengelig for fremtidige generasjoner. Vår sjømat hentes rett fra fiskebåter og fiskere vi vet driver med bærekraftig fiske. Vi benytter derfor i stor grad småskalaprodusenter da det er enklere å ha nære relasjoner og tillit til våre samarbeidspartnere på den måten.

Havsmak har alltid jobbet for et sunnere alternativ for de som ønsker det når de skal spise ute. Vi har erfart at opplyste kunder ofte tar bedre valg og har i stor grad basert vårt konsept på et sunt kosthold med tilhørende informasjon om råvarene vi bruker. Vi har nå tatt enda et skritt i den retningen ved at vår stadig mer innovative restaurant Havsmak fra sommeren endelig kan tilby det mange har etterspurt – sjømat takeaway! Vi har i det siste finpusset på vår takeaway meny og landet på et resultat som vi tror vil falle våre kunder i smak. Målet har vært å lage et sunt alternativ til de mange mindre sunne takeaway stedene i byen, basert utelukkende på sjømat. Vi er overbevist om at mange hadde valgt dette alternativet hvis de hadde hatt muligheten, og vi sikter oss derfor inn på dette tomrommet i markedet.

Opplysende takeaway

I tillegg til å tilby den tradisjonelle japanske sushien har vi innhentet råd fra kokker fra andre kulturer for å utfordre våre kunder til å prøve nye og spennende smaker. Vi har laget og smakt oss frem til en rekke retter som vi har stor tro på. Vi vet alle at sjømat er noe av det beste vi kan gi kroppen, men vi har også samarbeidet tett med en ernæringsfysiolog for å sette dette sammen med de sunneste råvarene. Som prinsipp kommer vi for eksempel ikke til å tilby frityrstekt mat på vår meny. I tillegg til kun å ramse opp kalorier og innhold ønsker vi i tillegg å opplyse kunden om hvorfor de bør spise denne maten og spesifikt hva den gjør godt for kroppen. Noen eksempler på hva takeaway menyen vår vil inneholde med tilhørende informasjon:

Krabberisotto for immunforsvaret: En deilig fluffy risotto med masse deilig krabbekjøtt, sopp og grønnsaker.  I tillegg til et høyt innhold av protein er krabbe fullt av kalsium, jern, kopper, sink, selen, B og E-vitamin, mangan og omega-3 fettsyrer. Krabbe er derfor spesielt godt for immunforsvaret.

Sardin-linguini for smidige muskler og ledd: En klassisk Italiensk pastarett. Al Dente linguini serveres med sprøstekte filetbiter av sardin og grønnsaker. En smaksbombe! Sardiner er pakket med sink, selen, jern, B2, B12, D-vitamin og omega-3 fettsyrer. Sardiner er derfor spesielt godt for hjertefunksjon, sterke tenner og smidige muskler og ledd.

Prøveperiode

Vi har stor tro på dette nye konseptet, og at kunder som er opptatt av sunn mat og riktig ernæring vil få et godt alternativ til dagens takeaway. Nå som menyen er ferdig kommer vi i perioden frem til lansering til å be lukkede grupper i vår målgruppe på prøvesmaking på vår restaurant. Basert på tilbakemeldinger under disse prøvesmakingene kommer vi til å justere menyen til perfeksjon. Vi ønsker i tillegg å evaluere andre faktorer innen takeaway som tid for tilberedning, innpakning, evne til å holde maten varm og generell presentasjon av maten.

I starten kommer vi kun til å tilby henting på vår restaurant, og har montert en luke ut mot gaten i tilknytning til vårt hovedkjøkken til dette formålet. På sikt ønsker vi å kunne levere mat på døren og har startet innledende samtaler med relevante budtjenester.

Privacy Policy
Back to Top