• Home
  • /
  • Julebord hos oss

Julebord hos oss

Julebord med en vri

Havsmak, den hyggelige lille sjømatrestauranten på hjørnet, har gleden av å presentere årets meny for julebordet. Denne gangen har vi virkelig lagt oss i selen for å gi våre gjester den ultimate julestemningen. Mange velger vår lille restaurant som fast samlingspunkt før julen, og vi jobber hardt for å holde standarden på topp. Mange assosierer kanskje ikke julehøytiden med sjømat? Dette har vi tenkt til å gjøre noe med og har satt våre gode kokker på saken. Hva med å tenke litt nytt og tilby deres ansatte på jobben en trendy matopplevelse der sunn fisk og skalldyr står på menyen? Vi tar opp kampen med den fete julematen og tilbyr vår hittil mest ambisiøse sjømatmeny som oser av god julestemning. Vi bruker kun de ferskeste råvarene som er best for årstiden, krydrer dem med julens smaker og setter til passende drikke.

På grunn av vår størrelse passer vi nok best for små eller mellomstore julebord. For å kunne tilby ypperste kvalitet har vi valgt å holde antall plasser på samme nivå også gjennom julehøytiden. Det kan derfor være lurt å bestille i god tid. Erfaringsmessig fyller plassene seg fort opp.

Vi tilbyr 2 forskjellige pakker til våre gjester:

5-retters Julemeny

Forrett – Skjell

Kokkene tilbereder dagens skjell rett fra sjøvannstanken. Normalt vil vi ha et utvalg av 3-4 forskjellige typer skjell som blåskjell, kamskjell, knivskjell og hjerteskjell. Skjellene blir servert med tilbehør og sauser med tradisjonelle, og noen utradisjonelle, julesmaker.

Mellomrett – Røykt skalldyr

Utvalgte skalldyr krydres med julekrydder og røykes til perfeksjon vår egen røykovn. Har du ikke smakt dette før kan du virkelig glede deg til en ny opplevelse.

Hovedrett – Skrei

I vintermånedene er sprellende fersk skrei virkelig en norsk delikatesse som mange misunner oss. Rett fra fiskebåtene fileterer og varmebehandler vi fisken ved hjelp av sous-vide slik at resultatet blir helt perfekt hver gang. Retten serveres med ovnsbakte amandine poteter, rotgrønnsaker og et utvalg av sauser.

Hvilerett – Fisketartar

Tradisjonelle råvarer servert på en moderne måte – med et hint av jul. Er du glad i sushi vil du elske denne!

Dessert

Frisk frukt serveres med et utvalg av vår hjemmelagde iskrem med smak av baileys, kokos, og ingefær.

Pris for 5-retters kr 1095,- per person (ikke inkludert drikke)

Pris for 5-retters med vinpakke kr 1595,- per person.

Tillegg for akevittpakke kr 195,- per person.

3-retters Julemeny

Forrett – Sjøkreps

Sjøkrepsen rubbes med deilige julekrydder og grilles møre, penslet med persillesmør. Serveres med en spenstig chili og mangosalat.

Hovedrett – Hellefisk

Panert og sprøstekte fileter av hellefisk serveres med amandine poteter og dampet fennikel, samt et utvalg av stuinger og sauser med klassiske julesmaker.

Dessert

Frisk frukt serveres med et utvalg av vår hjemmelagede iskrem med smak av baileys, kokos, og ingefær.

Pris for 3-retters kr 895,- per person (ikke inkludert drikke).

Pris for 3-retters med vinpakke kr 1195,- per person.

Tillegg for akevittpakke kr 125,- per person.

Vi gjør oppmerksom på at hele bordet må samkjøres med tanke på antall retter, men at alle selvsagt ikke trenger å kjøpe vinpakken. Ønskes ytterligere drikke kan dette bestilles etter hvert under middagen, men kun hele flasker. Vi har gode alkoholfrie alternativer for de som ønsker dette.

Vi spiller lavmælt live piano hver kveld for den gode stemningen. Vi ønsker velkommen til vår lune restaurant for den ultimate julehygge i vintermørket!

PS: Om litt vil vi tilby å arrangere lukkede lutefisklag. Vi slår sammen alle våre bord til et langbord, og serverer tradisjonell lutefisk med tilbehør og passende drikke. Miniforedrag fra en av våre eminente kokker om tilbereding av denne tradisjonskosten kan tilbys om ønskelig. Eller hva med et miniforedrag om norsk akevitt, med tilhørende smaking? Følg med på våre nettsider for mer informasjon om dette.

Privacy Policy
Back to Top